Constructieberekeningen

Wij berekenen staal-, beton-, hout- en steenconstructies. Dit doen wij met moderne rekenapparatuur waardoor wij de constructie zowel 2D als 3D kunnen berekenen. Kennis over bovenstaande materialen en de bijbehorende voorschriften zijn ruimschoots aanwezig. Dit geldt tevens voor kennis van het materiaal bij een brandsituatie. Wij bekijken voor u hoelang de constructie brandwerend is, waardoor kosten voor brandwerende maatregelen (tot een minimum) worden beperkt. 

Hieronder wordt per materiaal toegelicht welke constructies wij voor u kunnen uitwerken. Mocht uw type constructie er niet tussen staan, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Staal

RDG constructiebureau kan een staalskelet berekenen en tekenen van bijvoorbeeld een bedrijfspand. Naast het totaalskelet kunnen ook diverse deelonderdelen door ons uitgewerkt worden. Bijvoorbeeld: spanten, portalen, liggers, kolommen, etc.

Detailberekeningen worden door ons uitgewerkt om tot een economisch gunstig ontwerp te komen. Daarnaast kunnen wij ook staalverbindingen berekenen waarvan de hoofdconstructie in eerste instantie niet door ons is berekend.

Beton

Wij verzorgen het constructief werk voor betonconstructies zoals vloeren, wanden en kolommen. Daarnaast maken wij het funderingsadvies, waarbij de funderingsconstructies en paalconstructies door ons worden uitgewerkt. Bovenbouw en onderbouw worden hierdoor volledig op elkaar afgestemd en kosten van overige bureaus blijven hierdoor bespaard.

Hout

Houtskeletbouw-constructies bestaande uit balklagen, wanden, kolommen, spanten en (gelamineerde) liggers rekenen en tekenen wij voor u uit. Indien gewenst kunnen wij ook detailberekeningen maken.

Steen

Het reken- en tekenwerk voor dragend (en niet dragend) metselwerk kunnen wij voor u uitwerken. Denk hierbij aan (stabiliteit) wanden en penanten.